ristede kikærter

Kakao- og lakridsmacarons

IMG_9454 IMG_9455 Jeg havde egentlig altid troet, at macarons var en lidt overvurderet fransk delikatesse, der i løbet af de sidste par år var blevet hypet til skyerne. Jeg havde derfor hverken smagt eller givet mig i kast med at forsøge at lave dem. Jeg blev alligevel nysgerrig og prøvede. Mit første forsøg var egentlig okay, og jeg tog det ikke tungt – det er åbenbart helt i orden at se det som en læringsproces, for de er virkelig svære at få lavet korrekt de første gange. Det her er mit andet forsøg, og jeg synes faktisk, de er blevet helt hæderlige! Det gode ved macarons er – udover at de smager fan-fucking-tastisk, at de kan varieres præcis som man har lyst til. Om det er hindbær, hvid chokolade, kaffe, kokos, sesam, lime eller som i mine; lakrids, så er det muligt. Jeg valgte en kombination af kakao og lakrids, da det var det, jeg lige havde i skabet. Jeg har taget udgangspunkt i fantastisk dygtige Maja Chocolats opskrift.

Ingredienser til cirka 8 store eller 15 små macarons

Bunde:

43 g mandelmel (kan købes i diverse dagligvarebutikker)

75 g flormelis

1 stor æggehvide

25 g sukker

1/3 tsk ægte kakao

Fyld:

50 g blødt smør

75 g flormelis

1 tsk lakridssirup

Fremgangsmåde:

Bunde: si mandelmel, flormelis og kakao og rør det godt sammen. Pisk æggehvide og sukker sammen – først ved lav hastighed i et minut og derefter ved høj hastighed i et par minutter til massen er fast og laver bløde toppe. Vend herefter melblandingen i hviderne og “pres” massen op mod kanten af skålen med en dejskraber – dette gentages cirka 35 gange. Massen kommes herefter i en sprøjtepose med en rund tyl og sprøjtes ud på en bageplade med bagepapir. Lad herefter bundene stå i cirka en halv times tid ved stuetemperatur indtil de har sat sig. Bundene bages herefter ved 160 grader i cirka 12 minutter.

Fyld: Pisk smør, lakridssirup og flormelis sammen med en elpisker og lad den stå på bordet til bundene er afkølede.

Herefter smøres (eller sprøjtes) fyldet på bundene ved hjælp af en ske eller en sprøjtepose og saml dem til små fine macarons! Et voila!

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

ristede kikærter