Hjemmelavet Hummus
Jeg er i løbet af den seneste tid blevet ret stor fan af alt der hedder bønner, linser, couscous, bulgur, kikærter – you name it! Jeg synes det mellemøstlige for det første er vildt lækkert, men det er også den store redning på de dage, man gerne vil gøre kødfrie. Noget af det, jeg er blevet ret vild med er hummus, som er lavet af kikærter. Det kan bruges til virkelig meget; til falafler, som topping på en af mine kødfrie livretter; Chili sin carne (den kommer nok på bloggen i nærmeste fremtid, for det er virkelig godt), men også som erstatning for pålæg på brød. Jeg har aldrig været fan af pålæg – jeg synes simpelthen det er det mest kedelige i verden, derfor tyr jeg også ofte til andre ting, og her er hummussen god, og så er den desuden vegansk, hvis man er til det. Det er superlet at lave, og så kan det varieres i det uendelige!
Ingredienser
1 dåse kikærter (man kan også brugte dem, man selv opbløder og koger, men min erfaring er, at dåseærterne er bedre) jeg bruger dem fra Urtekram.
3 fed hvidløg (mindre kan også gøre det, men jeg ELSKER hvidløg, så jeg bruger altid ekstra)
1/2-1 dl olivenolie
3 spsk Tahin (sesamsmør)
1/2 tsk chilipulver
3 tsk stødt spidskommen
2 tsk stødt koriander
1 tsk salt
evt. en lille håndfuld frisk persille
Alle ingredienserne køres sammen i en blender. Start med en 1/2 dl olivenolie og kom mere i til den korrekte konsistens opnås. Den må for guds skyld ikke være for tør! Det gode ved hummus er, at man kan varierer den, alt efter hvilke krydderier og urter man kan lide og har på lager. Jeg tror, jeg skal eksperimenterer med lidt flere på et tidspunkt.
Ingen kommentarer endnu