de bedste Hjemmelavede hot dogs

Sukker- og glutenfri chokoladekage

IMG_9535 IMG_9536 IMG_9533

Jeg har efterhånden forsøgt mig med en del glutenfrie sager, og nogle af dem bliver virkelig gode, mens andre ikke gør – eksempelvis kage lavet på bønner. Det bliver et nej herfra! Så jeg er altid en smule skeptisk når jeg går ind til det, og jeg forventer absolut intet af resultatet, men jeg kan med glæde oplyse om, at dette her var en glædelig overraskelse – faktisk så meget at det hele blev spist meget hurtigt – jeg siger ikke, hvor meget af den jeg selv fik, jeg er meget svag i sådanne situationer, men en del i hvert fald! Den har konsistensen af en svampet men stadig luftig chokoladekage – lidt i stil den med, man fik som barn. Da jeg ville være sikker på, at min kæreste ville kunne lide den kom jeg helt almindelig glasur, hvilket vil sige den stoppede med at være sukkerfri dér, men det er selvfølgelig helt op til en selv. Det ville også klæde den med skyr og frisk frugt til! Opskriften har jeg fundet hos Mayadroem.

Ingredienser

250 g dadler (jeg bruger de friske fra grønthandleren og piller stene ud – det giver den bedste konsistens)
2 dl vand
2 æg
1 spsk kokosolie
30 g kakao
1 knivspids salt
50 g mørk chokolade
50 g almondbutter, cashewbutter eller peanutbutter – alt efter hvad du har
100 g mandelmel (eller 100 g malede mandler)
1 tsk bagepulver
1,5 tsk fiberhusk

Fremgangsmåde

Blend dadler, æg, nøddesmor, kokosolie og vand og kom den i en skål. Bland alle de tørre ingredienser i en anden og tilsæt dem lidt efter lidt til dadelmassen. Tilsæt til sidst den hakkede chokolade og kom dejen i en form (jeg brugte en springform) foret med bagepapir. Bag kagen ved 200 grader (jeg brugte ikke varmluft) i 25 minutter.

 

1

  • Hold nu op, hvor ser det lækkert ud! Den har jeg helt sikkert noteret mig af – kunne være rigtig lækkert at servere den for nogle gæster med skyr og bær, som du selv foreslår 🙂
    Hav en dejlig søndag!
    Kram,

    http://nikkilund.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

de bedste Hjemmelavede hot dogs