Marrokansk kylling med rosiner, peanuts og couscous
Da jeg var i Dubai for et par måneder siden blev jeg introduceret en smule til det nordafrikanske køkken da vi besøgte en marokkansk restaurant. Jeg har forsøgt at genskabe en smule af det i den her ret, som er en skøn symfoni af de velbenyttede marokkanske krydderier i samspil med kylling, rosiner og couscous. Alene duften der spredes i køkkenet under tilberedningen kan sende en fuldstændig til vejrs! Det er fantastisk at vælte en krydderihylde ned i en ret.
Ingredienser (2 personer)
2 stk kyllingefilet
1,5 spsk mel
2 rød- eller hvide løg – jeg brugte hvide
2 tsk stødt kanel
1/2 tsk gurkemeje
1/2 tsk kardemomme
1 tsk spidskommen
1/2 tsk stødt koriander
1/2 tsk stødt chili
3 dl hønsebouillon
en håndfuld rosiner
skal fra 1/2-1 citron og saften fra en halv
en håndfuld peanuts, mandler, pinjekerner, cashewnødder eller hvad man nu lige har i skabet
olivenolie, salt og peber
Fremgangsmåde
Skær kyllingen i små stykker og vend det i en blanding af mel, salt og peber. Opvarm olivenolien i en pande eller en wok og steg kyllingen heri. tag kyllingen af panden og hæld det i en skål. Opvarm påny olivenolie i wokken og tilsæt løg (skær det gerne i skiver og ikke små tern) lad dem stege i 5-10 minutter indtil de er bløde. tilsæt herefter bouillonen, krydderierne, rosinerne og citronskallen. lad det simre på lavt blus i 5-10 minutter til retten er tyknet en smule – tilsæt eventuelt lidt mere bouillon, hvis du ønsker din sovs tyndere (den må ikke være alt for tyk, da den skal trænge ned i couscous’en) Tilsæt til sidst mere citronsaft og de ønskede nødder.
Serveres med couscous (som forresten er det nemmeste og hurtigste i verden, følg blot pakkens anvisning), hjemmelavet hummus (find opskriften her), og eventuelt et klar natural yoghurt.Velbekomme!
Ingen kommentarer endnu