Kakao- og lakridsmacarons

de bedste Hjemmelavede hot dogs

IMG_9492IMG_9496IMG_9495Jeg har ikke altid kunnet lide pølser – hvis jeg skal være helt ærlig, så er det faktisk i forbindelse med mine tre måneder i asien, at jeg begyndte at savne det, hvilket er underligt, for jeg har aldrig spist det! Men lige pludselig har jeg bare fået lyst til det, og med en meget, med tryk på meget, pølseglad kæreste (det er virkelig svært at snakke pænt om pølser, forresten), var det næsten oplagt, at jeg gav mig i kast med at lave hjemmelavede hot dogs, og jeg kan rolig sige, at det var en succes!

Jeg prøvede at lave så mange af tingene fra bunden, jeg kunne; de syltede agurker, de ristede og syltede løg og selve brødet. Pølsen, ketchuppen og senneppen lader jeg de store producenter om – noget skal man i mine øjne bare ikke pille ved og beauvais gør det bare godt.

Pølsebrød, giver seks styk

1,5 dl lunkent vand

1/2 dl mælk

25 g gær

1/4 dl olivenolie

1 halvt æg

1 tsk sukker

1/2 tsk kardemomme (kan undlades)

1 tsk salt

50 g rugmel

250 g hvedemel (føl dig frem, det er kun et cirka-tal)

æg til pensling

Fremgangsmåde

Rør al gæren ud i det lunkne vand. tilsæt herefter mælken, olivenolien og det halve æg. Rør rugmelen, salten, kardemommen og sukkeret sammen og kom den i gærblandingen. Rør til sidst hvedemelet i og ælt delen til den er smidig (jeg brugte en køkkenmaskine, men det kan sagtens gøres med håndkraft) Lad dejen hæve i en skål i 45 minutter. Form seks aflange brød (et godt tip er at bruge en smule olie på bordet og hænderne i stedet for mel, så undgår du, at brødene bliver tørre) Lad herefter brødene hæve på bagepladen i en halv times tid. Bag dem herefter ved 190 grader varmluft i 15-18 minutter.

Syltede rødløg

2 store rødløg

2,5 dl lagereddike

2 tsk flydende stevia (en dl sukker kan også sagtens bruges, men jeg bruger aldrig sukker når jeg sylter)

1/2 tsk peber

Fremgangsmåde

Skær løgene ud i tynde skiver og kom dem i glasset, du vil opbevare dem i. Kog eddike, stevia og peber sammen og hæld det over løgene. Luk glasset og opbevar dem køligt. De kan cirka holde sig 3 uger på køl.

En skålfuld ristede løg (hvis man ikke går og spiser af dem, som jeg gjorde)

2 store løg

2 dl olie (jeg brugte rapsolie)

1/2 dl hvedemel

saltflager

Fremgangsmåde

Skær løgene ud i tynde skiver og skil alle ringene fra hinanden og kom dem i en skål. drys med hvedemel og få det godt fordelt på løgene, kom løgene i en si og ryst det overskydende mel af. varm olien op i en gryde (pas på, det sprøjter ret meget), og kom løgene i når det syder og bobler. Tag løgene op med en tang eller en hulske når de er lysebrune og drys med flagesalt.

Et glas syltede agurker

En hel agurk

salt

2 dl eddike

2 tsk fyldende stevia

1 tsk peber

Fremgangsmåde

Skær agurkerne i helt tynde skiver og kom dem i en si. drys med salt og lad det stå og dryppe af i en halv times tid. Kom herefter agurkerne i et glas. Herefter koges eddike, stevia og peber op, og hældes herefter over agurkerne. Stil glasset på køl. De kan ligesom rødløgene holde sig 2-3 uger i køleskabet.

Server herefter sammen med lækre, grillede frankfurtere, ketchup, sennep, rå løg, en god salat og kolde øl!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kakao- og lakridsmacarons