Et par glimt af en ukomplet lejlighed

Chili- og tomatchutney

Untitled

Jeg er smaskforelsket i chutney’er! Jeg ved ikke, om det egentlig bunder i, at jeg synes eddike er hammerlækkert (ja, det er ulækkert, men det smager altså godt!) – men i hvert fald synes jeg, det er fantastisk og med uendelige smagskombinationer er det bare at komme i gang. Min yndlings er mangochutney, men den har i hvert fald fået konkurrence med chilisagen her. Det er ifølge mig den perfekte blanding af surt, salt og sødt og kan bruges både til et stykke kød, i en burger eller på et stykke brød – og så er det super let at lave!

500 gram grofthakkede tomater

1 løg i små både

3 fed hvidløg (mindre kan gøre det, men jeg er vild med det!)

1 rød finthakket chili

2 cm finthakket ingefær

150 gram sukker

1,25 dl eddike (jeg brugte almindelig lagereddike)

2 tsk sennep

1 tsk maizena

salt

Alle ingredienser hakkes og smides i en gryde

kog chutneyen op ved svag varme og lad den simre under låg i en times tid

rør med jævne mellemrum og smag til med salt.

Jeg valgte at jævne min chutney med maizena fordi jeg godt kan lide den lidt “marmeladeagtige” konsistens.

Herefter skal den blot hældes på rene glas og smides i køleskabet. Jeg vil mene den kan holde sig en uges tid derinde.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Et par glimt af en ukomplet lejlighed